Molins de Rei

GRÀCIES ALFREDO

Avui fa 8 anys coneixíem la notícia del terratrèmol de la ciutat agermanada de Lorca. De seguida, suspeníem la campanya electoral i vam anar a visitar l’agrupación lorquina. Un any més tard, com alcalde, vaig poder transmetre físicament tota la solidaritat de Molins de Rei, en la visita que vaig fer a la Lorca a la setmana santa. Avui fa 4 anys un militar espanyol patia un accident d’avió amb la trista notícia de la seva mort i suspeníem la campanya electoral. I ahir vam ser coneixedors de la mort del nostra company Alfredo Pérez Rubalcaba i suspeníem la campanya i alhora reconvertíem l’acta d’avui en un homenatge a la seva persona. Abans de continuar, agraïr a les formacions polítiques que ens han transmès les seves condoléncies. GRÀCIES. MIREU, sabeu que tinc moltes propostes per explicar-vos tal i com estem fent tots els dies. Que fa dies que en parlem i que a cada lloc que anem expliquem un nova proposta. Perquè sabeu que tenim projecte i sabeu que tenim equip. Però avui no parlaré de Molins de Rei. NO. Avui parlaré de SOCIALISME i POLÍTICA, que és la millor manera de retre homenatge al company RUBALCABA. (més…)

By Xavi Paz, ago
Molins de Rei

RECUPEREM L’AMBICIÓ PER MOLINS DE REI.

Escric aquestes línies quan queden 100 dies per les eleccions municipals del 26 de maig i just quan fa dos dies s’ha produït el relleu en l’alcaldia del nostra poble. Un fet gens habitual a menys de quatre mesos de les eleccions. Felicitats al senyor Casals en el nou repte professional i sort al nou alcalde. Un nou alcalde escollit en el segon intent després que el dilluns 4 de febrer no es pogués realitzar el ple municipal per desacords entre els propis socis de Govern. Després d’un període d’incertesa, Molins de Rei té un nou alcalde que ni tan sols té la confiança dels seus actuals socis de Govern. És sens dubte un mal inici, difícil d’explicar. El relleu arriba en un moment delicat per Molins de Rei. Els signes de desgovern són cada cop més evidents. Així ho feu saber molts veïns i veïnes que veieu amb preocupació el canvi produït a la nostra Vila, a partir del trencament del Govern anterior, al novembre del 2017. (més…)

By Xavi Paz, ago
Molins de Rei

RECUPERACIÓ DE DRETS SOCIALS I CONSENSOS MAJORITARIS.

  Vull començar aquest article donant suport a la regidora Sílvia Guillen en nom de tot el grup socialista. Ho hem fet personalment i ho volem fer públicament en aquest Balcó de la Vila. El mes de desembre ha estat un mes curt i alhora intens, on malgrat tot el soroll hem pogut comprovar encertades decisions del govern central. El passat 21 de desembre el Consell de ministres aprovava el increment del salari mínim interprofessional a 900 euros, el increment del salari dels treballadors públics, com a mínim en un 2,25% i altres mesures positives per Catalunya. El canvi al govern central és evident. Hem passat de divendres negres a divendres d’esperança. I són precisament aquestes mesures les que ens van motivar a proposar al govern municipal que rectifiqués la proposta de pressupostos municipals pel 2019 que havia presentat inicialment. S’anava a debatre una proposta de pressupost que ja naixia morta, ja que no contemplava el increment de sou dels treballadors públics, del 2,25%. (més…)

By Xavi Paz, ago
Molins de Rei

DUES MANERES DE GOVERNAR: DOS RESULTATS DIFERENTS

Els darrers mesos hem pogut veure els resultats de dues maneres de governar: Cercar el diàleg, l’objectiu comú i la màxima força possible o tancar-se en si mateix, perdre força i acumular problemes. Els resultats de les dues formes de governar condueix a resultats ben diferents a la nostre Vila. Ja fa uns anys, els molinencs i molinenques es van mobilitzar per eliminar el greuge que hi havia, en el transport públic, entre un santfeliuenc i un molinenc. Molins de Rei volia estar a la zona 1 del transport metropolità. Així ho vam entendre tots els partits polítics. El proper 1 de gener Molins de Rei estarà a la zona 1 del transport. Assolim una gran fita i reparem un greuge històric, gràcies al treball conjunt dels molinencs i totes les forces polítiques. (més…)

By Xavi Paz, ago
Molins de Rei

PERD MOLINS DE REI

Ara fa uns dies de forma brusca i precipitada el senyor Joan Ramon Casals va decidir trencar unilateralment el pacte subscrit entre Convergència i el PSC. Ara fa més de sis anys vam acordar transformar Molins de Rei. Ho fèiem, amb transparència, mitjançant un pacte de Govern per Molins de Rei. Conscients de les nostres diferències respecte la visió del País signàvem un pacte en clau local. Doncs bé, el passat dilluns 30 d’octubre podíem escoltar per la ràdio com el senyor Casals trencava el pacte que ell mateix havia signat. Alhora reconeixia que no hi havia cap incompliment a nivell local. El nostre problema: ser socialistes. De la nit al dia, pensant com Diputat al Parlament de Catalunya i no pas com alcalde, decidia trencar un pacte que funcionava. Un pacte que els ciutadans van valorar molt positivament a les darreres eleccions municipals. (més…)

By Xavi Paz, ago
Molins de Rei

SERENOR DAVANT EL SOROLL: APOSTEM PER LA CARRETERA

Molins de Rei va iniciar un projecte de transformació el juny de 2011, a partir de l’entrada del Partit dels Socialistes de Catalunya al Govern de la Vila. En el decurs de l’anterior mandat municipal, vam reformar el carrer de Baix i vam recuperar per la ciutadania el pati de Palau, amb un projecte agosarat i de canvi. Com tots els projectes valents, van haver veus molt crítiques, com està passant ara amb la reforma de la carretera. Alguns fins i tot el van voler aturar al·legant conseqüències catastrofistes. Ens vam mantenir ferms perquè sabíem que era una solució bona, pensada per la gent, i ara, s’ha confirmat que és un gran èxit. El soroll d’aquests dies ens recorda, doncs, a situacions passades. Hi ha hagut alguna declaració confusa sorgida del propi govern i que ens ha despistat a tots, també als socialistes. També ens hem trobat amb la mateixa reacció de rebuig a qualsevol transformació del nostre espai públic de part d’alguns botiguers molinencs, com també va passar amb la creació de la zona de vianants del carrer Major. Estic convençut que de nou el temps situarà tot al seu lloc, o no recordem encara frases com que la reforma del pati de Palau seria un “nyap” i “no serviria per res”? O comentaris com “els molinencs no podran gaudir de la plaça”? Només cal passejar ara qualsevol dia per la zona per veure que és tot el contrari, que té una gran acceptació ciutadana. Tornant a la reforma de la carretera, els dos socis de Govern hem manifestat des del primer moment que el canvi era necessari i així ho vam exposar a la campanya electoral, tot i que es cert que les solucions plantejades van ser diferents. De fet, els socialistes sempre hem defensat la permeabilització de la carretera i la connexió de les dues grans transformacions de l’anterior mandat: la del centre de la Vila i la del barri del Canal. Al nostre entendre aquesta era la millor manera de cosir la nostre Vila i continuar apostant per la qualitat de l’espai públic i així recolzar un dels nostres punts forts: el comerç de la Vila (més…)

By Xavi Paz, ago
Molins de Rei

PRESERVEM EL PATRIMONI LOCAL

Mai s’havia aprovat una suspensió de llicències urbanístiques sobre edificis de Molins de Rei amb valor patrimonial. Mai fins aquest dimarts 29 de novembre. Després de 40 anys i de grans debats públic estèrils, la Junta de Govern Local va aprovar per primera vegada una suspensió de llicències urbanístiques de finques susceptibles de formar part del futur Catàleg de Patrimoni de Molins de Rei. Una decisió que no és ni casual ni improvisada. L’any 2011 entren al Govern municipal les dues forces polítiques que encapçalem i, pocs mesos després de prendre possessió, encarreguem un primer estudi detallat del patrimoni històric i arquitectònic local. Aquest estudi, realitzat per l’arquitecta Carme Bosch i l’arqueòloga Gemma Caballé, és lliurat a finals de l’any 2013 i fa una primera avaluació d’edificis i elements susceptibles de rebre algun grau de protecció per part de l’Ajuntament. A partir de llavors fem modificacions urbanístiques, creem la Comissió del Patrimoni Històric i Arquitectònic de Molins de Rei i revisem amb deteniment la proposta de les expertes fent-hi aportacions rellevants. Així, per exemple, decidim incorporar el recorregut del canal de la Infanta a la llista per assegurar que aquest patrimoni és avaluat amb profunditat. En definitiva, comencem a preparar el terreny per poder aprovar, aquesta setmana, la suspensió de llicències de les 163 finques que al nostre entendre han de ser analitzades en profunditat. (més…)

By Xavi Paz, ago