Vull començar aquest article donant suport a la regidora Sílvia Guillen en nom de tot el grup socialista. Ho hem fet personalment i ho volem fer públicament en aquest Balcó de la Vila.

El mes de desembre ha estat un mes curt i alhora intens, on malgrat tot el soroll hem pogut comprovar encertades decisions del govern central. El passat 21 de desembre el Consell de ministres aprovava el increment del salari mínim interprofessional a 900 euros, el increment del salari dels treballadors públics, com a mínim en un 2,25% i altres mesures positives per Catalunya. El canvi al govern central és evident. Hem passat de divendres negres a divendres d’esperança.

I són precisament aquestes mesures les que ens van motivar a proposar al govern municipal que rectifiqués la proposta de pressupostos municipals pel 2019 que havia presentat inicialment. S’anava a debatre una proposta de pressupost que ja naixia morta, ja que no contemplava el increment de sou dels treballadors públics, del 2,25%.

Ja ho vam alertar al mes de novembre i no va ser fins dos dies abans del debat de pressupostos que el Govern no va rectificar. Benvinguda aquesta decisió si d’aquesta manera el pressupost municipal aprovat s’ajusta a la realitat i no posar en risc el increment de sou dels treballadors municipals.

En el mateix ple va quedar sobre la taula el projecte de pla d’equipaments davant la nostra petició per mirar d’acordar-ho. Fins ara, s’havia imposat una manca absoluta de voluntat negociadora per part del Govern (que per altra banda no és nova).

Hi ha decisions que necessiten de consensos més enllà del Govern. Nosaltres estem disposats a treballar-los. Ho estarà el Govern municipal ??? Fins ara no ha sabut o no ha volgut. Esperem que el Nadal li aporta aquesta voluntat.

Molt bones festes de nadal a tothom


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*