Molins de Rei va iniciar un projecte de transformació el juny de 2011, a partir de l’entrada del Partit dels Socialistes de Catalunya al Govern de la Vila. En el decurs de l’anterior mandat municipal, vam reformar el carrer de Baix i vam recuperar per la ciutadania el pati de Palau, amb un projecte agosarat i de canvi. Com tots els projectes valents, van haver veus molt crítiques, com està passant ara amb la reforma de la carretera. Alguns fins i tot el van voler aturar al·legant conseqüències catastrofistes. Ens vam mantenir ferms perquè sabíem que era una solució bona, pensada per la gent, i ara, s’ha confirmat que és un gran èxit.

El soroll d’aquests dies ens recorda, doncs, a situacions passades. Hi ha hagut alguna declaració confusa sorgida del propi govern i que ens ha despistat a tots, també als socialistes. També ens hem trobat amb la mateixa reacció de rebuig a qualsevol transformació del nostre espai públic de part d’alguns botiguers molinencs, com també va passar amb la creació de la zona de vianants del carrer Major. Estic convençut que de nou el temps situarà tot al seu lloc, o no recordem encara frases com que la reforma del pati de Palau seria un “nyap” i “no serviria per res”? O comentaris com “els molinencs no podran gaudir de la plaça”? Només cal passejar ara qualsevol dia per la zona per veure que és tot el contrari, que té una gran acceptació ciutadana.

Tornant a la reforma de la carretera, els dos socis de Govern hem manifestat des del primer moment que el canvi era necessari i així ho vam exposar a la campanya electoral, tot i que es cert que les solucions plantejades van ser diferents. De fet, els socialistes sempre hem defensat la permeabilització de la carretera i la connexió de les dues grans transformacions de l’anterior mandat: la del centre de la Vila i la del barri del Canal. Al nostre entendre aquesta era la millor manera de cosir la nostre Vila i continuar apostant per la qualitat de l’espai públic i així recolzar un dels nostres punts forts: el comerç de la Vila

Així, iniciat el nou mandat municipal vam ser coherents i vam incorporar en el Pla d’Actuació Municipal la reforma de la Carretera com uns dels grans objectius de Govern. Vam decidir fer-la de forma participativa, tant en la fase de disseny, com en la decisió final. Participació, per cert, que també hem incorporat en altres projectes com els processos consultius de barri, per tal de decidir les inversions de les diferents zones de la Vila.

Davant el previsible soroll generat cal precisar alguns temes. En primer lloc, el procés com a tal i el propi reglament de participació del procés és el mateix que es va aprovar inicialment. No s’ha modificat. Ofereix les màximes garanties democràtiques. Si no fos així, seria el primer que ho denunciaria.

En segon lloc, el Govern com a tal, en coherència amb el que va decidir, no es posiciona per cap opció. No vol condicionar cap resultat. Vol que sigui la ciutadania que decideixi el projecte resultant.

En tercer lloc, els socialistes treballem per combinar al màxim, la qualitat de l’espai públic, la transformació valenta dels nostres carrers i places, com a millor manera, també, de fer guanyar qualitat de vida als nostres ciutadanes i de recolzar el nostre comerç. Aspecte aquest que ja quedava recollit, per cert, en el Pla d’ordenació d’establiments comercials (POEC) i que va aprovar l’anterior Govern i que ja apostava per la nostre carretera com a eix comercial.

Un eix que al meu entendre també necessita altres reformes per evitar la seva contínua degradació, com la reforma urbanística del frontal entre el carrer Menéndez i Pelayo i carrer Raseta, en la que també està treballant aquest Govern.

Molinencs i molinenques, participeu, voteu i transformem tots junts la carretera com la millor manera per continuar apostant pel nostre municipi. Siguem valents, superem el soroll i fem que guanyi la ciutadania.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*