Un dels majors reptes de les metròpolis és la mobilitat. A l’Àrea Metropolitana de Barcelona (de la qual forma part Molins de Rei) el repte és majúscul. De forma ràpida podríem anomenar dos grans objectius: millorar la xarxa pública de transport, deixant la radialitat i guanyant transversalitat i lluitar contra les diferències tarifàries.

A Molins de Rei ho sabem des de fa temps i per això els darrers anys hi ha hagut sinèrgia entre l’empenta i reclamació ciutadana i la unió política per aconseguir millores en aquesta línia.

La demanda final és ben clara, volem estar a la zona 1 del transport públic. No pot ser que per anar de Molins de Rei a Barcelona paguem el doble que per anar de Sant Feliu a Barcelona. A més, tampoc pot ser que paguem el salt tarifari per anar a Sant Feliu de Llobregat, on tenis les dependències comarcals (Especialistes mèdics, jutjats, seguretat social…)

Això és el que anem reclamant des de fa un parell d’anys, tant a la Generalitat de Catalunya, com a l’Àrea Metropolitana, com de fet a l’ATM (Autoritat del Tansport Metropolità).

Dons bé, dins d’aquesta demanda general, hem aconseguit una primera victòria molt important. A partir del dimecres 1 de juny, anar en tren de Molins de Rei a Sant Feliu de Llobregat, no representarà salt tarifari, si utilitzem les targetes multiviatge integrades de 1 zona (és a dir: la T-10 d’una zona, la T-30/50 d’una zona i la T-famílies numbroses i monoparentals 70/90).

Encara ens queda trajecte per recórrer per tal d’aconseguir l’objectiu final, però sens dubte aquesta primera fita ens espelona i encoratja per continuar lluitant i reclamant una demanda histórica de molts veïns i veïnes de Molins de Rei.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*