Passats uns dies que ens han permés consolidar els records i les vivències de la pasada Festa Major, és bo fer un primer balanç d’aquesta Festa Major.

Sens dubte era una Festa major especial per la coincidència amb unes importants eleccions catalanes. Fet que, més enllà de l’anàilis polític, comportava un major sobresforç a tota l’estructura de treballadors Municipals que havíen de garantir el correcte funcionament de la Festa Major i de les eleccions. A tots ells un profund agraïment i les sinceres felicitacions per pasar l’examen amb molt bona nota.

La Festa major de Molins de Rei té un model, en quant a espais i estructura de programa, consolidat de fa anys que troba un consens majoritari entre els molinencs i molinenques. Amb tot són constants les novetats i les variacions any rere any, per tal d’adaptar-se als nous temps.

Així per exemple ja fa quatre anys que vam decidir treure la Cursa de Sant Miquel del cap de setmana gran i avançar-la una setmana, amb el conseqüent èxit, ja que per si mateixa ens omple una matinal esportiva i ens allibera el diumenge de Festa Major.

Enguany la Festa incorporava més novetats que en general van funcionar força bé. Aquestes novetats neixen amb un esperit de realizar activitats per tots els públics i especialment pel públic familiar. Així, introduíem el cinema a la fresca el diumenge a la nit (amb més de 400 persones), una activitat de jazz al barri de la Granja el dilluns a la nit i consolidàvem l’activitat de circ i més activitat infantil el mateix dilluns a la tarda. També hem provat incorporar un espectacle de llums i colors per cloure la Festa, que sens dubte ha de continuar evolucionant.

Aquestes activitats es sumen a les ja tradicionals de les entitats com el correfoc (amb una gran porta del infern i onze colles), els Castells (amb una gran actuació dels Matossers), els Gegants, el Camell i moltes més activitats. fins arribar a la centena.

Una Festa Major també és un bon escenari per retre homenatge als essers estimats que ens han deixat darrerament i que estaven molt relacionats amb la cultura de Festa Major. Així, enguany vam poder recordar al molinenc Miquel Bofarull, amb una sardana dedicada a la seva memòria.

La Festa Major, també ens permet gaudir del Pregó, enguany protagonitzat pels amics de l’Associació Obrera, que ens van fer un viatge al passat, per recordar els seus 100 anys de vida, on l’edifici de la Federació Obrera ha passat per totes les etapes.

Per tot això, podem afirmar que gràcies a molts molinencs i molinenques vam viure una gran Festa Major i vam continuar agafant forces i idees per tal que l’edició del 2016 torni a ser única i irrepetible. Gràcies a tots i totes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*