Aquí teniu el discurs del passat 13 de juny, data que vam constituïr el nou plenari municipal i vam escollir el nou alcalde de Molins de Rei:

Molt bon dia alcalde, regidores i regidors, familiars, amics i amigues, veïns i veïnes.

Avui és un dia important.

Avui es constitueix el 10è plenari des que es va recuperar la democràcia als Ajuntaments. I ahir celebràvem el 30è aniversari de la incorporació d’Espanya a la Unió Europea.

Molts canvis i molts avenços en poc temps.

Moltes noves necessitats, nous reptes i fites com la justícia social, que sempre necessitarem posar al davant de totes les prioritats i més després de la crua crisi econòmica que estem patint.

Aquest desè plenari es constitueix a partir de la decisió lliure i democràtica dels molinencs i molinenques, el passat diumenge 24 de maig.

Permeteu-me arribat aquest punt, agrair als 2528 molinencs i molinenques el seu suport al projecte dels socialistes de Molins de Rei. Un suport i una confiança que retornarem dia a dia, fent arribar la seva veu a aquesta sala de plens.

També donar la més sincera benvinguda als nous grups municipals.

La nostre voluntat expressada en campanya electoral i en les tres setmanes posteriors era ben coneguda i ben clara.

Els socialistes aspiràvem a governar i liderar la Vila com amillor eina per continuar transformant Molins de Rei, tal com hem fet els darrers quatre anys.

Nosaltres no anàvem a governar a qualsevol preu.

Nosaltres no aspirem a un despatx ni a una cadira.

Nosaltres treballem als carrers i places de la Vila. Nosaltres treballem als diferents barris de Molins de Rei.

El nostre objectiu és donar el poder a aquells que només tenen el seu vot.

La nostre aspiració és materialitzar aliances ciutadanes amb l’objectiu de continuar transformant i millorant Molins de Rei.

Perquè per nosaltres MOLINS ÉS PRIMER.

És així com vam enfocar l’anàlisi dels resultats. Uns resultats i una opinió de la ciutadania que exigia converses, generositat i acords per tal de donar ESTABILITAT MÀXIMA al Govern Municipal.

Des de les nostres propostes i pensant en ser útils als veïns i veïnes de Molins de Rei ens vam posar en contacte amb el grup més votat de les eleccions municipals: CiU.

I ens satisfà haver arribat a un acord de Govern de dues forces polítiques que han establert una relació de confiança i que han iniciat una gran transformació a Molins de rei, que sens dubte ha de continuar i s’ha de potenciar.

Un acord de Govern (que poden consultar al meu blog) que introdueix nous compromisos, com per exemple les regidories de barri o decidir participativament una part del pressupost municipal.

Els reptes en aquesta societat “líquida”, en aquesta societat exigent, que a vegades li manca sentit col-lectiu, són inmensos.

Als socialistes no ens fan por. Ens il-lusionen i ens motiven.

Enguany ja ens coneixen havent estat protagonistes d’aquest canvi.

Som lleials, som treballadors i som la veu dels que més ajuda necessiten, dels que més solidaritat necessiten.

Som el partit d’esquerres més votat a aquesta sala de plens i com a tal estem compromesos en fer d’aquest Govern, un govern de progrés, que per sobre de tot, prioritza les polítiques socials i les polítiques de foment de l’ocupació.

Serem també exigents amb la resta d’administracions per tal que compleixin els seus compromisos amb Molins de rei, com ara la aconseguir entrar a la zona 1 del transport o la millora de l’estació de tren.

Tenim al davant quatre anys que són cabdals per aconseguir més igualtat i lluitant contra les desigualtats.

Per aconseguir generar més ocupació que doni oportunitats als que ara no en tenen

Per aconseguir lluitar contra l’exclusió aplicant mesures en favor de la igualtat d’oportunitats.

També és el mandat municipal de la cohesió de tot el municipi amb l’execució del barri de les Guardioles que lligarà el barri de la Riera Bonet i el barri de les Conserves. I l’execució dels barris de muntanya.

Ha de ser el mandat municipal de l’habitatge públic.

I ha de ser el mandat de reformes importants, com el Parc Pont de la Cadena, el Passeig Pi i Margall, la carretera o el carrer Sant Isidre.

També ha de ser el mandat per assolir els equipaments cabdals i llargament reivindicats, com l’esperada Biblioteca Municipal, la finalització de la zona esportiva Ricard Ginebreda, el Museu Municipal o el Institut Lluis de Requesens.

I sens dubte ha de ser el mandat de l’aprofondiment democràtic amb més participació, fent més pedagogia del que significa governar, amb més transparència i fent més entenedor el llenguatge de l’administració. També aplicant auditories ciutadanes a la situació econòmica de l’Ajuntament.

Iniciem nou mandat municipal i nova etapa on el Govern Municipal té majoria, és el que han decidit els molinencs i molinenques.

Ara bé, la ciutadania també ens han fet un encàrrec per tal que intensifiquem les vies de diàleg i consens entre tots nosaltres. Aquest sens dubte serà el nostre gran objectiu.

Ja preveiem àmbits en els que el diàleg ha de ser el protagonista: el PAM (Pla d’actuació municipal), el ROM (Reglament orgànic municipal), el pla de participació, el nou pla d’equipaments o l’evolució del Consell de seguiment de la crisi econòmica.

Ara bé, els acords sempre depenen de les dues parts i de la cessió de les dues parts.

Deixeu-me per acabar, donar la més sincera enhorabona a tots els companys que us estreneu com regidors i regidores. Veureu el inmens orgull que representa ser regidor del nostre municipi.

Senzillament ajuda a estimar més Molins de Rei.

I per últim, alcalde, enhorabona i molts encerts.

Saps que el Grup Municipal Socialista és un grup lleial, treballador i dialogant. Alhora exigent en el dia a dia, en l’aplicació dels acords.

Al davant tenim el repte i l’oportunitat de servir als molinencs i molinenques i millorar Molins de Rei.

Fem-ho amb totes les nostre energies.

Els nostres encerts seran encerts per Molins de Rei.

Visca Catalunya i Visca Molins de Rei.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*