Poques idees tenen tant de consens com el fet que l’actual Biblioteca Pau Vila és clarament insuficient i hem d’actuar decididament per resoldre aquesta situació i fer qFutura Biblioteca Municipalue un equipament com la Biblioteca entri al segle XXI.

Són moltes generacions de joves, moltes generacions d’estudiants i en general moltes generacions de molinencs i molinenques que han vist com s’han anat construint Biblioteques arreu del territori i sempre s’han fet la pregunta: I quan a Molins de Rei,, quan a la meva vila ???

Aquests equipaments han esdevinguts veritables motors culturals, democratitzadors de la cultura, dinamitzadors de la lectura i del coneixement. Han estat equipaments vitals per la cohesió social. Han estat motors econòmics on cada euro invertit produeix un retorn de 2,25 euros, segons el darrer estudi de la Diputació de Barcelona.

Llavors, podem perdre més temps a Molins de Rei sense una Biblioteca del segle XXI. ??? Al meu parer no.

En la meva opinió i des del primer dia que vaig tenir la responsabilitat de liderar el Govern Municipal vaig començar a treballar per resoldre aquesta situació. Vam estudiar totes les alternatives possibles per actuar en el futur immediat i en el futur definitiu. Hem estat capaços d’aillar la sala infantil de l’actual Biblioteca Pau Vila alhora que treballàvem per tenir la Biblioteca futura.

I quin és el compromís que vam adquirir amb els nostres veïns per resoldre aquesta situació ??? Ubicar la Biblioteca a l’edifici del Molí. Aquest va ser el meu compromís al 2007 i posteriorment al 2011.

Tant bon punt vam tenir l’estudi de l’edifici del Molí que permetia acollir la Biblioteca vam començar converses amb tots els grups municipals. I se’ls va oferir un pacte per treure la Biblioteca Municipal de les picabaralles polítiques. La resposta després de mesos i diverses reunions va ser negativa.

Ara bé, el nostre compromís amb la ciutadaFutura Biblioteca Municipalnia era i és ferm: Molins de Rei té presa per tenir la Biblioteca Municipal que es mereix.

I és així que hem aconseguit superar etapes i ARA SÍ, ja podem presentar el Projecte de la nova Biblioteca Municipal, tal com ens agrada treballar a nosaltres: amb projecte aprovat, amb finançament i amb un calendari. Ara ja podem dir que en el decurs del mes d’abril començaran les obres de la futura Biblioteca Municipal.

Una Biblioteca que permetrà recuperar un edifici com el del Molí; una Biblioteca que incorporarà espais per aules d’estudi pels joves i que disposarà d’espais per les diverses activitats que preparen de forma magnífica, els treballadors de la BibliotecaInterior de la futura Biblioteca Municipal

Ara no és el moment de reclamar una consulta per decidir no sé sap què. Ara no és moment de plantejar una consulta i per contra no oferir ni una sola alternativa. Això no és una consulta. Potser alguns, el que volen amagar és la seva incapacitat de resoldre aquest greu dèficit mentre ells tenien la responsabilitat de Govern, tot i haver-ho promès als molinencs.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*