Des d’aquest gener podem afirmar que la mostre Vila és un municipi cardioprotegit, o sigui des del primer cap de setmana de gener tenim desfibril-ladors a tots els equipaments esportius.

Concretament hem incorporat 4 aparells, als pavellons municiDesfibriladorspals (el del centre i el de la Sínia) i al camp d’esports Josep Raïch i a la zona esportiva Ricard Ginebreda. Properament dotarem a la Guàrdia Urbana d’un aparell d’aquestes característiques. A aquests que ha adquirit l’Ajuntament cal afegir els que hi ha a la piscina Municipal, a la Creu Roja, al CAP i al centre mèdic Molins.

Més enllà de l’adquisició també s’ha format el personal de les instal-lacions per tal que en cas de precisar la seva utilització estiguin capacitats en fer-ho funcionar.

I alguns de vosaltres us podeu preguntar, per què ha fet aquesta despesa ??? Doncs, senzillament perque els experts mèdics ens estan alertant continuament que amb una rapidísima intervenció el grau de supervivència en cas d’aturada cardíaca augmenta de forma molt significativa. I cal recordar que aquesta, contínua sent una de les primeres causes de mort.

La nostre funció i la nostre vocació és promoure la salut pública. I és així com cal enmarcar aquest tipus d’actuacions. A Molins de Rei, els tres darrers anys, també hem participat d’un estudi per determinar l’obesitat i el sobrepes en edat infantil per així promoure els hàbits saludables i lluitar contra la que serà l’epidemia del segle XXI. També estem elaborant el que serà el pla de salut del municipi.

I també hem intensificat les trobades amb les entitats sociosanitàries, creant la mostra d’aquestes entitats un cop a l’any, per ajudar a visualitzar tota la feina i el servei que fan.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*