Som moltes les vegades que m’heu sentit parlar sobre la importància de l’educació i sobre el paper tant important que desenvolupa la comunitat  educativa: els docents i els pares de família, implicats en l’educació dels seus fills.

Una educació que comença en l’etapa 0-3 anys. Etapa que al llarg d’aquest mandat ha rebut el suport incondicional de l’Ajuntament de Molins de Rei (tal com ho comentava la Cooperativa el Cargol, en la passada gala dels Premis de la Ràdio) i tant poc suport de la Generalitat de Catalunya; fins l’extrem d’eliminar la partida pressupostària per complert en els seus pressupostos per aquest any 2015. Que la Generalitat deixi la banda a les llars d’infants costa molts diners als Ajuntaments. Al nostre de moment, 250.000 € anuals. 

Una educació que s’ha d’entendre també amb la formació en els valors de la música i l’art o en els valors de l’esport. Dos aspectes en els que l’Ajuntament està molt sensibilitzat, com ho demostra la creació de les beques esportives.

Doncs bé, per mostrar i treballar tot aquest suport, també necessitem bons equipaments. I per això necessitem que els existents vagin reben el manteniment i les inversions adeqüades i per això en aquest mandat municipal, aquest Govern municipal haurà invertit més de 250.000 € en els centres educatius. 

I alhora necessitem que la Generalitat faci les inversions estratègiques i necessàries que Molins de Rei requereix en els propers anys. Per això el principal obejctiu era i és assolir el nou IES Lluís de Requesens, que ha d’estar en marxa en el curs 206-2017.

Aquest objectius ens ha ocupat des del primer dia de mandat municipal. Han estat moltes hores de reunions, treball i compromisos asolits per arribar a complir amb l’objectiu. Avui estem més a prop que fa una setmana, molt més a prop.

Gràcies a que el passat divendres, Infraestructures de la Generalitat, va publicar el concurs per adjudicar les obres d’aquest nou Institut. Unes obres amb un pressupost de licitació total de 6’6 Milions d’euros i amb un termini d’execució de 14 mesos. 

Unes obres que un cop acabades ens permetran acollir el increment d’alumnes de la secundària i així mantenir la qualitat de l’educació i la bona feina dels docents i a la vegada ens permetran transformar el barri del Canal, gràcies també a les obres de la nova zona esportiva Ricard Ginebreda.

Molins de Rei està millorant en aquests anys gràcies al rigor, a la feina ben feta, a la serietat i al compromís dels socialistes de Molins de Rei. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*