Acabem l’any 2014. És moment de fer balanç, d’estar orgullossos del que hem aconseguit i tenir clar allò que encara necessita més esforços per ser assolit. És moment  d’agafar forces per encarar el nou any, ple de reptes i oportunitats. Com afegitó arribar al 2015 significa arribar al final del mandat municipal.

Qualsevol valoració d’aquest mandat i de l’any 2014 ha de començar per destacar les greus dificultats econòmiques i el que és la primera preocupació de la ciutadania, els alts nivells d’atur. La recuperació que alguns grans dirigents anuncien, d’entrada es queda en els indicadors macroeconòmics i en els ciutadans amb nivells alts de renta. La gran majoria de la població no percep cap símptoma de millora econòmica. En aquest context els Ajuntaments hem estat el nivell administratiu més eficaç en la lluita contra les desigualtats i en la promoció de la igualtat d’oportunitats.

Per això, tot i ser insuficients, hem de destacar els diversos plans d’ocupació que l’Ajuntament ha tirat endavant, gràcies bàsicament a l’Àrea Metropolitana i a la Diputació de Barcelona. L’últim exemple, els plans que van començar el passat dilluns 29 de desembre. En l’actual marc econòmic sóc dels convençuts que la recuperació de l’ocupació no es pot fiar, només, al mercat privat. En aquests moments, més que mai, calen polítiques públiques per fomentar l’ocupació. Per això, també en el decurs del 2014 vam aplicar les ajudes econòmiques als autònoms que comencessin un projecte i que tant bona rebuda ha tingut.

També en el decurs del 2014 és quan podem destacar l’entrada en vigor de tot el paquet de mesures en l’àmbit social. Des de les noves beques esportives o les noves beques educatives, fins tots els programes de serveis socials. Des de les ajudes per fer front als subministraments bàsics, el IBI o el impost d’escombraries, fins tots els diners públics per mantenir les llars d’infants o escoles de música. (Cal destacar de forma molt significativa l’esforç fet en aquest àmbit per no repercutir en les famílies usuàries tota la quantitat de recursos públics que la Generalitat ha deixat d’abonar als Ajuntaments del país en el finançament d’aquests serveis).

Per tot això, també cal destacar del 2014, la feina feta pel Consell de Seguiment de la crisi econòmica i els premis assolits per aquest òrgan, creat al maig del 2012.

Parlar de 2014 a Molins de Rei, també és sinònim de grans inversions en aspectes molt importants de la Vila. Aquest any ha estat l’any de la entrega a la ciutadania del nou Pati de Palau. Hem passat d’un pati ocupat per cotxes a una plaça verda ocupada massivament per les famílies molinenques. Parlar de 2014 és, també, parlar de la reforma de la zona esportiva Ricard Ginebreda. Passem de tenir un camp de futbol (en precari) a una zona esportiva d’un gran potencial, que neix amb la voluntat de transformar el barri del Canal i potenciar el Parc del Llobregat. 2014 també és l’any de la reforma del Passeig de la Pau o de l’asfaltat de la plaça de la Llibertat.

2014 també és l’any en el que han avançat en aspectes estratègics pel municipi com ara la futura Biblioteca Municipal a l’edifici del Molí, el nou Institut Lluis de Requesens, al barri del Canal o el inici de les obres del Museu Municipal.

2014 també ha estat l’any que hem detectat un greu problema amb el clavegueram de la zona del carrer Molí i ha estat l’any que hem afrontat aquest problema. Parlant amb els veïns, parlant amb la gent del Canal de la Infanta, d’Aigües de Barcelona per tal d’aplicar totes les solucions possibles a aquest problema.

Com podeu veure són molts els projectes i la feina que volem i treballarem per tirar endavant en el decurs del 2015. Des de la satisfacció del que s’ha assolit i des de la força que proporcioneu amb els vostres comentaris i aportacions.

És per això que us vull desitjar el millor dels comiats i la millor de les entrades per aquest nou any que se’ns obrirà davant nostre aquesta nit. A tot@s vosaltres MOLT BON ANY 2015


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*