Arribem a finals d’any i com els darrers tres anys arribem amb els deures fets, arribem amb el pressupost de l’any vinent aprovat.

Per quart any consecutiu podem aprovar els pressupostos municipals per tal que estiguin operatius a inici d’any. Uns comptes que culminen el canvi a millor en matèria econòmica que hem aconseguit al llarg d’aquest mandat municipal.

Una gestió econòmica que persegueix tenir un Ajuntament més sanejat i per tant menys endeutat, un Ajuntament fiable vers els seus proveïdors. I per certificar aquesta opinió unes dades clarificadores: el deute al juny del 2011 era de 20’9 M d’€. El proper juny del 2015 el deute de l’Ajuntament serà de 17’4 M d’€. I això, que també hem hagut de pagar un crèdit de 3’5 M d’€ que vam haver de sol-licitar per pagar a proveïdors. A aquests, precisament, hem aconseguit pagar en un temps de 40 dies, quan ara fa 4 anys el termini mig era de 150 dies.

Els pressupostos aprovats també inclouen diners d’inversió en dos temes llargament treballats: la futura Biblioteca Municipal a l’edifici del Molí i la urbanització del barri de les Guardioles. Són els primers pressupostos municipals que inclouen diners pel que ha de ser la futura Biblioteca Municipal que ha de resoldre un dèficit històric del nostre municipi.

Són uns pressupostos que tancaran el mandat municipal de més dificultats econòmiques pels Ajuntaments i pels nostres veïns i veïnes. Són, conseqüentment, els comptes que exposen amb més claredat el que ha estat el primer objectiu de tots els pressupostos: els molinencs i molinenques i en primer lloc, els que estan travessant més dificultat.

Per això podem veure totes les noves línies d’ajuts aprovats en aquest mandat: les noves beques educatives, les noves beques esportives, les línies d’ajut per l’IBI, per les escombraries o els consums, el programa de teleassistències, les ajudes als autònoms. Les partides per les llars d’nfants o l’escola de música, que absorveixen el nul recolzament de la Generalitat. El suport als plans d’ocupació.

En definitiva uns comptes públics fets amb rigor, buscant la màxima eficiència dels recursos públics i explicats amb la màxima transparència (els podeu consultar a la web municipal). Uns pressupostos que busquen la màxima solidaritat entre ciutadans, recuperar temps perdut en assolir equipaments com la Biblioteca Municipal i que col-laboren en la reactivació econòmica.

Són la millor eina per consolidar el canvi a millor pel que estem treballant des de fa més de tres anys.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*