El passat divendres vam celebrar la tercera edició dels premis de l’esport. Va tornar a ser un acte càlid, senzill, on vam poder premiar a diferents actors de l’esport i que va servir per tornar a apreciar el nostre potencial en l’esport.

A partir de la feina d’un jurat del món de l’esport, al qual li hem d’agraïr la feina, Molins de Rei va premiar a esportistes com la Clara Carbonell, el Marcos Ruiz, a l’equip sènior del voleiball o a l’equip masculí de l’hoquei patins. Ambdós equips van pujar de categoria la temporada passada.

També vam premiar la tasca social d’un club com el Petanca Molins o la magnífica feina que des de fa anys fan els docents d’educació física en promoció de l’esport i en l’organització de jornades conjuntes entre tots els centres educatius de la Vila.

Capítol apart va ser el record a un extraordinari jugador de futbol que ara farà quatre anys ens deixava. En Joan Bartolí passejà el nom de Molins de Rei per tota la geografia peninsular i va mostrar la seva contundència (com deien els mitjans de l’època) a molts camps de futbol.

I tot això no es podria entendre sense la constant feina de les entitats esportives. Unes entitats que des de fa uns mesos veuen amenaçada la seva tasca per unes inspeccions laborals anunciades pel govern de l’Estat. De la moratòria que hi va haver el darrer any hem passat a l’anunci que aquestes inspeccions començaran de nou a finals d’any.

Pretendre passar per relació laboral la feina d’un monitor que porta un equip dues tardes a la setmana és no entendre res. És senzillament trencar la viabilitat de moltes entitats. Aquestes mateixes, són les primeres que entenen que els directors tècnics o aquells que reben una remuneració equivalent a un salari sí que han de tributar i estar assegurats. Però pels monitors es demanen altres sortides que donin garantia al monitor i a l’entitat. Figures com la del voluntariat o altres han de permetre una solució a aquesta situació.

Amb aquest objectiu en el passat ple municipal del mes de novembre vaig defensar una moció que mostrava el suport a les entitats esportives i demanava una solució a les administracions competents, tant sigui Madrid, com el Consell Català de l’esport.

Esperem que en la propera edició dels premis el futur de les entitats esportives estigui més clarificat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*