Per tal de tenir aprovades les noves ordenances fiscals (OOFF) el proper 1 de gener, hem d’aprovar-les a inicis del mes de novembre. I això és el que vam fer el passat 6 de novembre, prèvia explicació i negociació amb els partits de l’oposició.

La proposta del Govern municipal aprovada va en la línia del que hem aprovat al llarg de tot el mandat municipal. Així doncs hem plantejat una congelació dels impostos municipals, majors bonificacions en diversos tributs i majors facilitats de pagament en altres impostos municipals.

Normalment el gran protagonista del debat de les OOFF és el tribut municipal del IBI (Impost sobre els bens i immobles), que és la principal font d’ingressos municipals. El proper any 2.015 és l´últim any que teníem per aplicar la totalitat de la revisió cadastral que es va fer l’any 2.005. Per tant, pel proper any baixem el tipus impositiu del IBI, per aconseguir la congelació plantejada.

Respecte les majors bonificacions, destaco la rebaixa del 50% del impost de vehicles pels cotxes híbrids, una rebaixa molt important en les taxes per netejar les parcel-les i la bonificació en els preus dels bucs d’assaig de la Federació Obrera.

Aquestes ordenances també representen la consolidació en la millora de les ofertes d’un equipament com la piscina municipal. Enguany hem aprovat una tarifa d’estiu, les entrades puntuals de tarda i la millora dels packs de 10 i 20 entrades que es van començar a aplicar l’estiu passat.

I aquesta proposta d’OOFF es pot tirar endavant gràcies a la bona gestió econòmica aplicada des del 2011, gràcies a la bona salut de les finances municipals i per tant gràcies al canvi a millor que estem protagonitzant. El canvi que respon al compromís que tenim amb tot@s els molinencs des de l’any 2011.

Capítol apart, ho deixo per un altre post, és l’actitud de l’oposició en aquest debat d’OOFF.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*