REALITATS LOCALS, DISBARATS NACIONALS

Published by Xavi Paz on

Una de les principals lliçons que podem extreure de la crisi és que la seva sortida requereix de solucions per part de tots.   És amb aquest esperit que a Molins de Rei hem aprovat l’Acord per ala Cohesió Social del Consell de Seguiment de la crisi. Així ens varem comprometre i així ho hem complert.  

Aquest acord recull més de 60 mesures concretes per als propers tres anys, mesures assolides a partir de la feina rigorosa per saber quines són les necessitats prioritàries, mitjançant el diàleg i el consens amb tots els agents socials, econòmics i polítics i sobre uns valors clars: les persones i els seus drets no poden pagar el preu dela crisi. El moment que vivim és prou delicat perquè tots hi aportem i hi actuem amb responsabilitat.

Fa uns dies, la Unió Europea ha rebut el Premi Nobel de la Pau, tota una declaració de principis a favor d’un projecte que, encara que a vegades massa lentament, ens ha permès avançar i generar pau i progrés les darrers dècades a partir de la bona política, de la política responsable. Una responsabilitat que, malauradament, cada cop trobo més a faltar en alguns dels nostres dirigents, europeus i també catalans.

Tots hem patit les sortides de to provinents dels cercles més reaccionaris de Madrid apel·lant ala Guàrdia Civil o a l’Exèrcit. Davant d’aquestes actituds, Catalunya ha sabut donar la resposta adient. Desgraciadament, però, el conseller d’Interior, ha volgut afegir-se al joc dels disbarats i l’ha dita de ben grossa al pretendre situar els Mossos d’Esquadra – una institució i estructura d’Estat que ens pertany a tots – fora de la legalitat i al servei del seu projecte polític. Una actitud inèdita a casa nostra, que ha merescut la resposta dels propis Mossos recordant al conseller que són un cos policial que ha de complir la llei.

Ens trobem a les portes de les eleccions, i no tot si val. El procés electoral necessita, més que mai, rigor i pluralitat. Veient el tractament que el nostre principal mitjà públic,TV3, està donant a la realitat del país, en temo que no tenim totes les garanties. Un exemple: TV3 va voler avalar les desafortunades declaracions del conseller Puig traslladant-les a les seves enquestes a l’audiència, i va ignorar el manifest Federalista i d’Esquerres impulsat per intel·lectuals i professionals de diferents àmbits de la nostra societat civil.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*