Una de les principals lliçons que podem extreure de la crisi és que la seva sortida requereix de solucions per part de tots.   És amb aquest esperit que a Molins de Rei hem aprovat l’Acord per ala Cohesió Social del Consell de Seguiment de la crisi. Així ens varem comprometre i així ho hem complert.  

Aquest acord recull més de 60 mesures concretes per als propers tres anys, mesures assolides a partir de la feina rigorosa per saber quines són les necessitats prioritàries, mitjançant el diàleg i el consens amb tots els agents socials, econòmics i polítics i sobre uns valors clars: les persones i els seus drets no poden pagar el preu dela crisi. El moment que vivim és prou delicat perquè tots hi aportem i hi actuem amb responsabilitat.

Fa uns dies, la Unió Europea ha rebut el Premi Nobel de la Pau, tota una declaració de principis a favor d’un projecte que, encara que a vegades massa lentament, ens ha permès avançar i generar pau i progrés les darrers dècades a partir de la bona política, de la política responsable. Una responsabilitat que, malauradament, cada cop trobo més a faltar en alguns dels nostres dirigents, europeus i també catalans.

Tots hem patit les sortides de to provinents dels cercles més reaccionaris de Madrid apel·lant ala Guàrdia Civil o a l’Exèrcit. Davant d’aquestes actituds, Catalunya ha sabut donar la resposta adient. Desgraciadament, però, el conseller d’Interior, ha volgut afegir-se al joc dels disbarats i l’ha dita de ben grossa al pretendre situar els Mossos d’Esquadra – una institució i estructura d’Estat que ens pertany a tots – fora de la legalitat i al servei del seu projecte polític. Una actitud inèdita a casa nostra, que ha merescut la resposta dels propis Mossos recordant al conseller que són un cos policial que ha de complir la llei.

Ens trobem a les portes de les eleccions, i no tot si val. El procés electoral necessita, més que mai, rigor i pluralitat. Veient el tractament que el nostre principal mitjà públic,TV3, està donant a la realitat del país, en temo que no tenim totes les garanties. Un exemple: TV3 va voler avalar les desafortunades declaracions del conseller Puig traslladant-les a les seves enquestes a l’audiència, i va ignorar el manifest Federalista i d’Esquerres impulsat per intel·lectuals i professionals de diferents àmbits de la nostra societat civil.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*