Xavi Paz

Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Molins de Rei

Xavi Paz - Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Molins de Rei

Govern: tancat per eleccions

Quan ens trobem en el punt més decisiu de la crisi, quan Europa pressiona perquè Espanya demani el rescat, quan patim els desballestament del nostre estat del benestar,  quan més necessitem un govern que defensi els nostres interessos, el Govern de la Generalitat ha decidit tancar per eleccions.

El propi president Mas ha reconegut el seu fracàs en convocar eleccions anticipades. Aquesta ha estat la legislatura més curta de la democràcia i el govern de la Generalitat no ha assolit ni un sol dels seus objectius. Avui, estem més endeutats, amb l’atur disparat, amb menys drets socials i serveis públics i sense haver aconseguit el gran objectiu del pacte fiscal.

Una de les principals responsabilitats d’un govern és saber fixar les prioritats. En comptes d’estar en plena acció, desplegant totes les estratègies i complicitats per sortir de la crisi, el govern de CIU ha decidit apropiar-se del debat sobre la independència de Catalunya per obtenir rèdits electorals. Però això, en comptes d’aportar solucions reals,  l’únic que fa és afegir més incertesa.

I els principals perjudicats som els ciutadans i els municipis, ja que ara ens trobem amb un govern interí sense capacitat de decisió i que segueix sense atendre les necessitats. Els ajuntaments  estem cada cop més ofegats pel deute, patim la pressió sobre els nostres serveis socials i els professionals de la sanitat i l’educació fent mans i mànigues per salvar el sistema. Els darrers informes sobre el país ens alerten perillosament de les dificultats cada cop més grans i de l’augment del nivell de pobresa a casa nostra.

A Molins de Rei no ens deixem dur per interessos partidistes i mantenim un full de ruta clar basat en el pacte de govern que varem signar, que estem complint i que dóna fruits concrets com ara endreçar els comptes per poder assumir, per exemple, la retallada en escoles bressol de la Generalitat i preservar l’atenció a les persones amb el nou pla municipal de serveis socials.

Els ajuntaments som els qui millor coneixem les necessitats dels ciutadans perquè som els més propers ala realitat. Segurament la situació ara seria diferent si el Govern de la Generalitat, en comptes de parlar tant d’horitzons llunyans i escenificar ruptures, s’hagués centrat en treballar plegats amb els ajuntaments. D’aquesta manera, haguéssim avançat més, haguéssim resolt més problemes dels nostres ciutadans i no haguéssim perdut el darrer any i mig.

Category: Catalunya