Xavi Paz

Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Molins de Rei

Xavi Paz - Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Molins de Rei

Més alumnes, menys professors: una mala fórmula

El debat generat arran de la Diada ha tret protagonisme a l’inici del curs escolar. Un curs  més difícil que mai  degut a les decisions dels governs de la Generalitat i de l’Estat. Una xifra preocupant: tenim 30.000 alumnes més i 3.000 professors menys.

Sovint, pensem que les decisions polítiques no tenen repercussió en les nostres vides, però totes ens afecten. En aquest cas, afecten directament als drets i a la igualtat d’oportunitats dels nostres fills i filles. Els nens i joves de Catalunya han iniciat el curs escolar més mal atesos, amb més alumnes per classe, amb menys mestres per atendre’ls i això es traduirà en pitjor rendiment i pitjor aprenentatge.

A Molins de Rei ho sabem, el Consell Escolar Municipal ho ha quantificat en 86 alumnes més i 15 mestres menys. Per sort, comptem amb una comunitat educativa que torna a estar al peu del canó per evitar en el possible que els alumnes i famílies ho notin. Això és una mostra de compromís. Per això, com a Ajuntament reiterem el nostre suport i fem mans i mànigues per donar resposta a les seves necessitats, tot i les dificultats.

El nostre govern no pot amagar més el cap sota l’ala, no pot mirar cap a una altra banda: l’educació és la seva responsabilitat. No pot prémer més la comunitat educativa: mestres mal pagats i famílies que fins i tot han de pagar per dur la carmanyola. No tots els camins són iguals per reduir el dèficit de l’administració. Un exemple: a França, el president Hollande ha afrontat els ajustos necessaris sense tocar l’educació.

Catalunya viu un clam col·lectiu a favor d’un canvi en la manera de construir el país. Doncs, tal com ja vaig escriure aquí mateix al juny, el futur ens el juguem a les aules. Un país que no defensa i protegeix el seu sistema educatiu s’està llençant pedres a la seva taulada. Un govern que no atén l’educació és un govern que ataca les aspiracions d’una Catalunya millor.