Avui vull començar felicitant tot l’equip de Ràdio Molins de Rei per haver tirat endavant una nova i exitosa temporada radiofònica en el pitjor dels escenaris.

En el sopar d’estiu que varem celebrar el passat dijous varem deixar palès que compartim un desig comú: unir esforços per mantenir la nostra ràdio. Això és possible gràcies a la suma de tres factors: un excel·lent equip de professionals, una xarxa de col·laboradors compromesos i la convicció inequívoca de l’ajuntament.

Les últimes retallades del president Rajoy són un atac definitiu al nostre model democràtic que durant tants anys hem construït entre tots. Més enllà de la profunda injustícia social que representen i el desballestament de l’estat del benestar, posen de manifest que aquest govern aprofita la crisi per desmantellar la pluralitat i l’autonomia municipal. Malauradament, es troba a faltar la fermesa de la Generalitat en la defensa dels municipis catalans.

Un exemple ben clar són els mitjans de comunicació locals. Molts municipis, davant l’ofec de finançament, han optat per tancar-los. Aquesta no és la nostra opció. És una qüestió de conviccions i nosaltres creiem en els mitjans locals com un servei públic bàsic per garantir el dret a la informació.

La qualitat de la nostra democràcia ens la juguem en l’àmbit local i per això cal mantenir els focus sobre nosaltres. Allà on hi ha un mitjà local, com és el cas de Ràdio Molins de Rei, hi ha més transparència, més pluralitat, més cohesió i més sentiment de pertinença.

Ens esperen temps encara més difícils que ens exigiran més a tots. Aquesta exigència també inclou als mitjans de comunicació locals. Estic convençut que els seus professionals respondran a l’aposta que hem fet a Molins de Rei exercint la seva feina amb rigor, compromís i mantenint l’esperit crític.

D’aquesta manera, demostrarem que no es pot governar d’esquena als municipis, que això vol dir desconèixer profundament la realitat del nostre país, de la nostra gent.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*