Ara fa una setmana varem viure un “divendres negre”, un dels moments més delicats de la nostra democràcia amb les mesures adoptades pel govern de Mariano Rajoy.

En tan sols uns mesos, el govern de Rajoy ha fet tot allò que no pot fer mai un govern: mentir als seus ciutadans, eliminar drets universals, atacar les pròpies institucions i reconèixer que no té cap alternativa fora de seguir els dictàmens dels mercats financers. I, evidentment, donar la culpa de tot a Europa, les autonomies, els ajuntaments, a l’herència rebuda…En definitiva, ser covard i no assumir la responsabilitat.Avui cal ser valents, dir les coses pel seu nom perquè tots sabem que la situació és molt complicada i ens exigeix sacrificis a tots. A tots. Per tant, és profundament injust que totes les mesures del govern del PP carreguin contra els mateixos : qui pagarà més IVA és la classe treballadora, autònoms i petits empresaris (un darrer exemple és la brutal pujada del material escolar), a qui més es retalla és als aturats i funcionaris i s’aprofita per liquidar l’estat del benestar. En canvi, no s’exigeix cap responsabilitat als gestors de Bankia. Malauradament, a Catalunya ja hem patit alguns aspectes d’aquesta manera de fer per part de l’actual govern de la Generalitat, com ara l’euro per recepta o la retallada en educació.

Capítol apart mereix l’atac frontal als municipis. Se’ns vol fer creure que som culpables del dèficit, quan el principal culpable és el propi Estat. No tots els municipis som iguals. Els ajuntaments més endeutats són Madrid i València, mentre que Barcelona manté uns comptes sanejats. En el cas de Molins de Rei, estem aplicant una gestió eficient, aprovant mesures a partir del diàleg amb tothom.

Insisteixo: cal dir les coses pel seu nom. Ens espera una tornada de l’estiu dura, amb noves retallades del govern. Però caldrà afrontar-hi una alternativa, perquè hi ha una altra manera de superar la crisi: prioritzar la recaptació d’ingressos amb impostos a les grans fortunes, perseguir el frau fiscal, fer més eficients els serveis públics i no pas de destruir-los, estimular l’economia i les capacitats de la nostra societat i no pas atacar-les.

En definitiva, creure en el país, creure en nosaltres mateixos.


1 Comment

Protegir les famílies, crear ocupació | Xavi Paz · 12 novembre, 2014 at 17:44

[…] l’estat del benestar. A aquests aspectes cal afegir l’impacte sobre les finances municipals de l’augment de l’IVA decretat pel Govern Rajoy (més de 225.000 euros anuals), la constant disminució dels ingressos provinents de la Generalitat […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*