Xavi Paz

Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Molins de Rei

Xavi Paz - Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Molins de Rei

La Federació Obrera, un somni de tots al servei de tothom

Ara fa quasi cent anys, un grup de molinencs van gosar somiar i van començar el somni de la FFederació Obreraederació Obrera. Divendres passat varem recuperar el seu somni. Ha estat un camí llarg però ja podem dir, ara si, que la Federació Obrera ha obert les portes d’u

na nova etapa per a no tornar-les a tancar mai mé

s.

És il·lusionant veure la Federació plena de gent, de grans i petits, de joves, de mares i a

vis que van venir a celebrar-ho. Perquè la recuperació de la Federació ha estat mèrit de molta gent i ha estat possible per la feina dels diferents ajuntaments de la vila des de la recuperació de la democràcia. A tots, moltes gràcies.

Malauradament, aquesta mateixa setmana el govern central del president Rajoy ha tornat a anunciar un atac a l’autonomia municipal. Amb l’excusa de la crisi es pretén retallar i controlar les finances dels municipis i comunitats autònomes. Que quedi ben clar que els ajuntaments no som els causants del dèficit públic. Es tracta d’una mostra més que l’actual govern del PP no creu en el nostre model d’estat plural en el qual, històricament, els ajuntaments han estat a la primera línia democràtica i del progrés del nostre país.

Un clar exemple és la mateixa Federació Obrera. Sense els ajuntaments, projectes com aquest no existirien. Per tot plegat, el nostre deure és continuar somiant i fent realitat el somni de la Federació Obrera. Entre tots, farem de la Federació allò que tots vulguem i entre tots l’omplirem de vida perquè esdevingui un espai de referència al servei de les necessitats i desigs de les persones.

Hi ha edificis que són parets i prou. En canvi hi ha edificis que tenen ànima, una ànima feta amb la memòria, els sentiments i el dia a dia  de tots els qui hi han passat. De tots nosaltres. Aquest és el cas de la Federació Obrera de Molins de Rei.

Feu-la vostra i tinguem-ne cura.

Deixa un comentari