Ara fa quasi cent anys, un grup de molinencs van gosar somiar i van començar el somni de la FFederació Obreraederació Obrera. Divendres passat varem recuperar el seu somni. Ha estat un camí llarg però ja podem dir, ara si, que la Federació Obrera ha obert les portes d’u

na nova etapa per a no tornar-les a tancar mai mé

s.

És il·lusionant veure la Federació plena de gent, de grans i petits, de joves, de mares i a

vis que van venir a celebrar-ho. Perquè la recuperació de la Federació ha estat mèrit de molta gent i ha estat possible per la feina dels diferents ajuntaments de la vila des de la recuperació de la democràcia. A tots, moltes gràcies.

Malauradament, aquesta mateixa setmana el govern central del president Rajoy ha tornat a anunciar un atac a l’autonomia municipal. Amb l’excusa de la crisi es pretén retallar i controlar les finances dels municipis i comunitats autònomes. Que quedi ben clar que els ajuntaments no som els causants del dèficit públic. Es tracta d’una mostra més que l’actual govern del PP no creu en el nostre model d’estat plural en el qual, històricament, els ajuntaments han estat a la primera línia democràtica i del progrés del nostre país.

Un clar exemple és la mateixa Federació Obrera. Sense els ajuntaments, projectes com aquest no existirien. Per tot plegat, el nostre deure és continuar somiant i fent realitat el somni de la Federació Obrera. Entre tots, farem de la Federació allò que tots vulguem i entre tots l’omplirem de vida perquè esdevingui un espai de referència al servei de les necessitats i desigs de les persones.

Hi ha edificis que són parets i prou. En canvi hi ha edificis que tenen ànima, una ànima feta amb la memòria, els sentiments i el dia a dia  de tots els qui hi han passat. De tots nosaltres. Aquest és el cas de la Federació Obrera de Molins de Rei.

Feu-la vostra i tinguem-ne cura.


5 Comments

Joan Albert Barrios Fabra · 10 juliol, 2012 at 13:39

Està bé. Esperem que no passi com el mercat….

Sense mitjans locals, pitjor democràcia | Xavi Paz · 11 novembre, 2014 at 17:26

[…] últimes retallades del president Rajoy són un atac definitiu al nostre model democràtic que durant tants anys hem construït entre tots. Més enllà de la profunda injustícia social que representen i el desballestament de l’estat del […]

Necessitem un govern que cregui en el país | Xavi Paz · 11 novembre, 2014 at 17:33

[…] apart mereix l’atac frontal als municipis. Se’ns vol fer creure que som culpables del dèficit, quan el principal culpable és el propi […]

Els municipis som la solució | Xavi Paz · 14 novembre, 2014 at 17:35

[…] l’excusa per desmantellar la imprescindible tasca de servei públic i progrés dels municipis. El Govern del PP ataca directament l’autonomia dels ajuntaments perquè no creu en ells, perquè no creu en la política de la gent ni en la democràcia més […]

Fer pais des de Molins de Rei. | Xavi Paz · 16 novembre, 2014 at 20:53

[…] i una data, altres també estem preocupats perquè vivim un moment, sense precedents, on s’està posant en perill la capacitat d’acció dels Ajuntaments, base indispensable per la construcció del País i dels serveis bàsics que demanda la […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*