Quan un desperta i llegeix que l’atur arriba al màxim històric dels 5,7 milions de persones, entén perfectament la desesperança de la gent i de nou ens fa prendre consciència de l’extrema dificultat a la qual ens enfrontem.

Malauradament, les polítiques que està aplicant el govern de Rajoy no ens ajuden. Ans el contrari, ens allunyen de la recuperació econòmica i del progrés social perquè els sacrificis injustos que ens ha imposat no serveixen per resoldre la situació del país. Aquesta és la clau, els governants hem estat escollits per aportar solucions, i no pas per generar més problemes.

Abans que la majoria de nosaltres iniciem les vacances, estic satisfet per haver pogut oferir solucions a un gran nombre de famílies, gràcies als acords assolits en el darrer Ple del mes de juliol.

Per un costat, les famílies del carrer Sant Pere Romaní que fa cinc anys es van veure obligades a abandonar la seva llar per les greus patologies detectades, ara disposaran d’un habitatge nou i definitiu gràcies a l’acord assolit entre l’Ajuntament i l’INCASOL. Una solució real, possible i que beneficia als veïns afectats i al conjunt de la vila.

Per altra banda, hem pogut pal·liar en gran mesura la dràstica retallada de la Generalitat en les llars d’infants i evitar que les famílies haguessin de pagar una pujada de preus desorbitada. L’Ajuntament fa un nou esforç i assumeix el 90% dels 200.000 euros que la Generalitat ens ha deixat de pagar. La igualtat d’oportunitats en l’educació és un objectiu per a mi irrenunciable, i per aquest motiu, també ampliem les bonificacions per a les famílies amb menys recursos.

Com deia al principi, la situació és prou complexa i difícil, i requereix de solucions i de la responsabilitat de tots. Cadascú de nosaltres ha de fer la feina que li pertoca i en el grau que li pertoca. És evident que és Europa la qui té més capacitat i més pes per fer-ho. També el govern de l’Estat ha d’aplicar-se. Els municipis que com Molins de Rei estem complint els deures, tenim la legitimitat de reclamar-ho


1 Comment

Que els Reis reparteixin esperança | Xavi Paz · 24 novembre, 2014 at 22:04

[…] Des de Molins de Rei tenim molt clar el nostre full de ruta i seguim treballant diàriament, sense perdre de vista quines són les necessitats de la vila i de les persones que hi vivim. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*