Ara que afrontem els darrers dies del curs escolar, he aprofitat  per dedicar bona part de la meva activitat a l’educació i he pogut constatar de nou una convicció: el futur del país ens el juguem a les aules, no pas als mercats financers.

L’educació és quelcom tan vital, important i fonamental que hauria d’anar molt més enllà de qualsevol ideologia: és un dret universal que cal preservar i mal anem quan a casa nostra es pretén que l’educació pagui els plats trencats de la crisi.

A Catalunya ja fa massa temps que patim les retallades en educació. Ho pateixen les famílies, els mestres, els centres educatius i els ajuntaments. En l’actual context és necessari fer ajustos, però el que està fent la Generalitat és traspassar les línies vermelles que posen en perill la viabilitat del nostre sistema educatiu.

El darrer atac frontal ha estat la retallada d’un 52% de la Generalitat en escoles bressol. L’educació impregna tota la nostra vida des què naixem, una educació que comença de ben petits. És per això que és tan greu atemptar contra les nostres escoles bressol com quan es retallen mestres i recursos a la Primària i Secundària.

Un Govern seriós i responsable no es pot desentendre de l’educació i passar la pilota als ajuntaments. No obstant, els municipis estarem a l’alçada i per això defensaré el nostre model educatiu allà on calgui, com he fet aquesta setmana a la Federació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis de Catalunya, acompanyant als alumnes del Col·legi Sant Miquel que finalitzaven l’ESO o compartint les reunions de treball de fi de curs amb els directors de les escoles de la vila.

A tots els vaig transmetre el mateix: el deute més gran que haurem de pagar com a país no serà pas el financer sinó l’educatiu. Cada euro retallat en educació és una llosa al futur dels nostres infants i joves. Els efectes els veurem en els propers anys. Encara, però, estem a temps de rectificar, i per això els ajuntaments hem demanat una trobada formal amb el president Mas.

A Molins de Rei, no deixarem de treballar per mantenir els actuals serveis. En el cas de les escoles bressol o de l’escola de música, estem fent tot el possible perquè, malgrat l’extrema dificultat a la qual ens aboca la decisió de la Generalitat, evitar que les famílies hagin d’assumir la major part de les retallades.


4 Comments

A Molins, oferim solucions | Xavi Paz · 11 novembre, 2014 at 17:42

[…] fa un nou esforç i assumeix el 90% dels 200.000 euros que la Generalitat ens ha deixat de pagar. La igualtat d’oportunitats en l’educació és un objectiu per a mi irrenunciable, i per aquest motiu, també ampliem les bonificacions per a les famílies amb menys […]

Més alumnes, menys professors: una mala fórmula | Xavi Paz · 12 novembre, 2014 at 15:49

[…] viu un clam col·lectiu a favor d’un canvi en la manera de construir el país. Doncs, tal com ja vaig escriure aquí mateix al juny, el futur ens el juguem a les aules. Un país que no defensa i protegeix el seu sistema educatiu […]

Govern: tancat per eleccions | Xavi Paz · 12 novembre, 2014 at 16:58

[…] complint i que dóna fruits concrets com ara endreçar els comptes per poder assumir, per exemple, la retallada en escoles bressol de la Generalitat i preservar l’atenció a les persones amb el nou pla municipal de serveis […]

Que els Reis reparteixin esperança | Xavi Paz · 13 novembre, 2014 at 9:43

[…] de qualsevol projecte de país rau en la cohesió social. En aquest sentit, amb les polítiques del govern de la Generalitat milers de catalans seguiran patint més incertesa i noves retallades […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*