Xavi Paz

Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Molins de Rei

Xavi Paz - Portaveu del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Molins de Rei

El futur ens el juguem a les aules

Ara que afrontem els darrers dies del curs escolar, he aprofitat  per dedicar bona part de la meva activitat a l’educació i he pogut constatar de nou una convicció: el futur del país ens el juguem a les aules, no pas als mercats financers.

L’educació és quelcom tan vital, important i fonamental que hauria d’anar molt més enllà de qualsevol ideologia: és un dret universal que cal preservar i mal anem quan a casa nostra es pretén que l’educació pagui els plats trencats de la crisi.

A Catalunya ja fa massa temps que patim les retallades en educació. Ho pateixen les famílies, els mestres, els centres educatius i els ajuntaments. En l’actual context és necessari fer ajustos, però el que està fent la Generalitat és traspassar les línies vermelles que posen en perill la viabilitat del nostre sistema educatiu.

El darrer atac frontal ha estat la retallada d’un 52% de la Generalitat en escoles bressol. L’educació impregna tota la nostra vida des què naixem, una educació que comença de ben petits. És per això que és tan greu atemptar contra les nostres escoles bressol com quan es retallen mestres i recursos a la Primària i Secundària.

Un Govern seriós i responsable no es pot desentendre de l’educació i passar la pilota als ajuntaments. No obstant, els municipis estarem a l’alçada i per això defensaré el nostre model educatiu allà on calgui, com he fet aquesta setmana a la Federació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis de Catalunya, acompanyant als alumnes del Col·legi Sant Miquel que finalitzaven l’ESO o compartint les reunions de treball de fi de curs amb els directors de les escoles de la vila.

A tots els vaig transmetre el mateix: el deute més gran que haurem de pagar com a país no serà pas el financer sinó l’educatiu. Cada euro retallat en educació és una llosa al futur dels nostres infants i joves. Els efectes els veurem en els propers anys. Encara, però, estem a temps de rectificar, i per això els ajuntaments hem demanat una trobada formal amb el president Mas.

A Molins de Rei, no deixarem de treballar per mantenir els actuals serveis. En el cas de les escoles bressol o de l’escola de música, estem fent tot el possible perquè, malgrat l’extrema dificultat a la qual ens aboca la decisió de la Generalitat, evitar que les famílies hagin d’assumir la major part de les retallades.